יום שבת, 28 באפריל 2012

מתכון לריזוטו פטריות | ריזוטו מתכון קל

מתכון לריזוטו פטריות | ריזוטו מתכון קל 
מחפש מתכון לריזוטו פטריות קל וטעים?
ריזוטו פטריות מתכון קל ואוכל טוב.
המתכון המושלם לריזוטו פטריות.
ריזוטו דורש ערבוב כל הזמן ,בתוספת ציר ירקות או מים.
הבישול האיטי של הריזוטו משחרר את העמילן של האורז וכך יוצר טעם קטיפתי ומרקם עדין.
מדריך הכנה מהירה לריזוטו. לכו צעד אחר צעד ותקבלו ריזוטו פטריות מושלם.
מתכון ריזוטו פטריות כשר

מצרכים:
½ 1 כוס ריזוטו
1 חבילת פטריות טריות,קצוצות לקוביות.

2 כוסות  ציר ירקות
חצי כוס יין לבן
½ כוס בצל שאלוט קצוץ
4 כפות חמאה ללא מלח
1 כף שמן זית
רבע כוס גבינת פרמזן מגוררת
1 כף פטרוזיליה קצוצה
מלח, לפי הטעם

אופן ההכנה:
יש להכין מראש ציר ירקות או לחמם ציר ירקות.
ממיסים כף חמאה במחבת ומטגנים קלות ומטגנים את הפטריות החתוכות עד שהם רכים.
מסירים מהאש ומניחים בצד.
בסיר גדול בעל תחתית כבדה, מחממים את השמן +1 כף חמאה על אש בינונית. כאשר החמאה נמסה, מוסיפים בצל שאלוט. מטגנים 2-3 דקות או עד שהוא שקוף מעט.
מוסיפים את האורז לסיר ומערבבים אותו נמרצות בכף עץ, כך שכל החמאה מתערבבת טוב בריזוטו.
טיגון הריזוטו עם החמאה עורך כ-דקה.(הריזוטו והחמאה מפיצים ריח אגוזי נפלא)
מוסיפים את היין ומבשלים תוך ערבוב עד שהנוזלים נספגים באופן מלא.
להוסיף מצקת של הציר ירקות לריזוטו ומערבבים עד שהנוזלים נספגים באופן מלא. כאשר האורז נראה יבש כמעט, יש להוסיף עוד מצקת של ציר ירקות ולחזור על התהליך.

טיפ לריזוטו מושלם: חשוב לבחוש כל הזמן, במיוחד כאשר ציר הירקות נספג בריזוטו, כדי למנוע חריכה. מוסיפים בכל פעם שהריזוטו יבש.
ממשיכים להוסיף מצקות של הציר החם תוך ערבוב הריזוטו עד שהכל נספג. הריזוטו יקבל מרקם קטיפתי. בשלב זה הריזוטו מתחיל לשחרר עמילנים הטבעיים.
ממשיכים להוסיף ציר, מצקת אחת בכל פעם, במשך 20-30 דקות או עד שהגרגרים רכים .

מוסיפים את החמאה שנותרה 2 כפות, גבינת פרמזן ופטרוזיליה, ומתבלים לפי הטעם במלח ופלפל.
מוסיפים את הפטריות וממשיכים לערבב כדקה.
במידה והרוטב סמיך מידי,מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.


מתכון ריזוטו פטריות מושלם | המתכון הקל ביותר וריזוטו פטריות


אין תגובות:

פרסום תגובה