טיפים לבישול ואפייה

מחפש טיפים לבישול ואפייה? באתר מתכונים קלים ואוכל טוב,ניתן למצוא מגוון רחב של טיפים לבישול,טיגון ואפייה.
איך לשטוף ולקלף ירקות | איך לבשל סטייק אנטריקוט | איך להכין סטייק אנטריקוט בתנור | איך להכין פשטידה | איך מכינים מרק עגבניות איטלקי | איך להכין חזה עוף ללא שומן לדיאטה | איך מקפיצים ירקות למוקפץ | איך מכינים קינוחים ללא סוכר וקמח | לאילו מתכונים ניתן להוסיף רוטב קארי | מתכונים לרטבים ומרינדות | אילו מרינדות מתאימים לבשר ודגים | ירקות אפויים בתנור ללא שמן מתכון לילדים | טיגון בצל עד להשחמה קלה | איך לא לשרוף שום בטיגון ובישול | האם שום בריא לבריאות ולמערכת העיקול? | איך מכינים קרם בורלה כמו במסעדה | עצות ומתכונים לאוכל צמחוני | איך להכין סלט מטבוחה מרוקאי | איך להכין בשר ראש מרוקאי | מחפש מתכון לחציל קלוי בתנור עם טחינה | צליית דגים בתנור ומתכון לדג דניס מושלם | לקבלת חמאה מזוקקת יש להמיס את החמאה לאט לאט בבין מרי |  בישול בצלצלי שאלוט בתנור עד להפיכתם לטעם של סוכר | איך לבשל עוף בתנור עם תפוחי אדמה ליום שישי | איך מכינים חומוס בבית | איך להכין סושי בבית | מחפש מתכון לסשימי בתחמיץ | למה מתאימים עשבי תיבול? | איך לעשות רוטב לבשר ללא שומן? | איך עדיף לבשל בשר? בטיגון או צלייה בתנור? | מחפש מתכון להכנת שום קונפי | האם אפשר לבשל ולטגן ללא מלח? כן יש עשבי תיבול ותבלינים שונים, המחליפים את המלח ונותנים טעם מצוין | איך מכינים מאפינס ללא שמן | מה עדיף לאכול בדיאטה: חיטה מלאה,אורז בסמטי או פולי סוייה? | איך ששפים ממציאים מתכונים? | איך להתחיל ולבשל בבית? | האם שף חייב ללמוד את המקצוע בשביל להיות שף? | עשבי תיבול ותבלינים, הכין לאחסן עשבי תיבול: עשבי תיבול יש לאחסן במקום קריר, חשוך וללא חום ולחות. אין לאחסן עשבי תיבול מעל הכיריים. | כמה זמן ניתן לשמור עשבי תיבול? : עשבי תיבול טחונים ויבשים נשמרים עד כשנה. | כמה זמן אפשר להשתמש ברסק עגבניות מפחית לאחר הפתיחה? : רסק עגבניות עדיף להשתמש עוד באותו היום. במידה ואינכם צריכים את כל הרסק,יש להעביר את רסק העגבניות לקופסאות אחסון ולאחסן בפריזר. | מתי מתבלים מרק? : מרק ניתן לתבל בתחילת הבישול או/ו באמצע הבישול. במידה ואתם משתמשים בעשבי תיבול, יש להוסיפם בתחילת הטיגון או הבישול.| המרק יצא מלוח איך ניתן לתקן: במידה והמרק יצא לכם מלוח, יש להניח במרק פרוסות לחם. עד שהלחם סופג נוזלים. |  האם חסה בריא? כן . בחסה יש פי 3 ויטמין c | האם ויטמין C נהרס בבישול? כן. יש להקפיץ ירקות מעט זמן בחום גבוה עם מעט שמן. כך תבטיחו שויטמין C לא נעלם. | התחלתי דיאטה, האם ירקות ובשר יחד טובים לדיאטה? כן רק יש לזכור לאכול כ 1/3 יותר ירקות מבשר. כך תבטיחו שמנת הבשר והירקות שלכם הינה דיאטטית. | האם רטבים למרינדה משמינים? בהחלט. ישנם רטבים כגון:  רוטב איולי אשר נעשים עם שמן זית. | האם שימוש בשמן זית אמיתי ,עדיף על שמן כתית? כן ולא! היום שמן הזית המיוצר בישראל הינו איכותי. מצד שני שמן כתית מעולה עשיר באומגה 3 הטובה למנות דלות שומן. | איך אופים לחם? איך ניתן לאפות לחם ללא שמן או חמאה? ניתן לאפות לחמים ללא שמן או םחות שמן מאשר המתכון המקורי, ע"י מדידה מדויקת של השמן וכמובן בתכשיר ריסוס שמן. | מחפש מתכון לפיצה דקה : לקבלת מתכון פיצה דק יש לרדד את הבצק, לאפות מעט ולאחריו להוסיף את התוספות. | האם ניתן להשתמש במיצים שחוטים לרטבים? כן. ניתן לסחוט מיץ ולהשתמש בו לרטבים שונים. שימו לב: אין להשתמש במרינדה שתובלה עם בשר. | רוצים להכין עוגת תפוחים? יש לחתוך את התפוחים לפרוסות עבות. | עוגיות שוקולד צ'יפס, תמיד להוסיף את פירורי שוקולד האחרונות לתערובת | האם אפשר לחמם עוגיות שוקלד צ'יפס המיקרוגל? כן. לאחר החימום השוקולד מעט נמס וזה הכי טעים בפה. | האם אפשר להניח בשר מוכן מהגריל על תבנית של בשר טרי? לא. בשום פנים ואופן, אסור להניח בשר שזה הרגע יצא מהגריל על תבנית של בשר טרי. | טיפ לסלט עוף: יש לטגן או לבשל את העוף בצורה מושלמת עד השחמה יפה,לפני שהוא מונח על הסלט. | האם מותר לאכול בשר שנצלה יום לפני וישב במקרר לילה? כן. אבל יש לצלות את הבשר שוב כ -5 דק' על גריל או מחבת פסים. בזמן השהיה במקרר הבשר צבר מעט חיידקים. | כמה זמן יכול לשבת קמח במקרר? קמח במקרר תוקפו לשנה בלבד. | כמה זמן ניתן להחזיק קמח במקרר לאחר פתיחתו? קמח לאחר הפתיחה תוקפו ל 6-8 חודשיים. | כמה זמן סוכר יכול להחזיק מעמד? סוכר מחזיק כשנתיים מעמד במקרר,אך לאחר שנה טעמו משתנה.| כמה זמן ניתן להחזיק אבקת סוכר סגורה? אבקת סוכר ניתן להחזיק כ-18 חודשיים במידה ולא נפתח. | כמה זמן ניתן להחזיק קקאו במקרר? לקקאו אין הגבלת זמן אם הוא במקרר.| כמה זמן אפשר להחזיק אטריות ביצים? אטריות ביצים שלא נפתחו ניתן להחזיק כ -שנתיים. במידה והאטריות נפתחו טריותם טובה ל חודש חודשיים.
מתכון לפסטו עשוי מפיסטוקים | מתכון לפיצה מקורית | מתכון ללחם שום ועשבי תיבול | מחפש מתכון למרק בצל צרפתי איכותי? | מחפש מתכון לגאוקמולי |מתכון לריזוטו עם פטריות | תבשיל שוק טלה מתכון מנצח לערבי חג ושישי


טיפים לבישול מושלם

טיפים על לימונים

לימון מבשיל לאחר שנקטפוץ תפוזים לא.
 לימונים עדיף לשמור במקום קריר כמו מקרר.
4 לימונים קטנים = 1 כוס מיץ לימון
לימונים מכילים 30-45 אחוז מיץ תלוי בסוג וגודל הלימון.
ללימון יש 8.5% חומציות אורגנית
מיץ לימון ולימון משמשים בעיקר לתיבול סלטים, פירות ים,ירקות מבושלים,ירקות מאודים, מרינדות לבשר, מרינדות לדגים.
השתמשו לתיבול סלטים בלימון במקום בחומץ.
קליפת לימון מגורדת משמשת לתיבול עוגות ,לתיבול מאפים, לתיבול קינוחים ועוד..
נסו להכין בבית סורבה לימון מקליפת לימון וממיצו.
רוצים להקפיא מיץ לימון? מיץ לימון ניתן להקפיא. יש לסחוט את הלימון ולשפוך את המיץ הלימון למגשי קרח ולהקפיא.
הוספת קוביות קרח העשויות מיץ לימון יכולות לתת טוויסט נחמד למיץ לימון עם נענע.
מיץ לימון משמש כמשמר ומלבין ירקות כגון :אבוקדו.
איך ניתן להוציא ריח של דגים לפני הבישול?
ניתן להפחית את ריח הדגים לפני הבשיול ע"י סחיטת לימון על הדג. להמתין מס' דק' ולשטוף
יש לך ריח ביידים של דגים ,בצל או שום?
לימון מסיר את הריחות הלא נעמים האלו ע"י שפשוף הלימון על היד ולשטוף אחרי כמה דק'.
 לימון יכול לשמש גם כמנקה לא רע. רוצתים לנקות שרשרת כסף?
יש לסחוט מיץ לימון והניח בפנים את הטבעת או התליון ולאחר מס' דקות לנקות.


פלפל אנגלי

פלפל אנגלי  עשיר בטעם וארומה. פלפל אנגלי הוא תערובת נעימה של קינמון וציפורן.
פלפל אנגלי מתואר בדרך כלל כבעל ריח, קינמון ומעט חריף.
פלפל אנגלי משמש לתיבול, רטבים, נקניקיות, קטשופ, ריבות, רטבים, דלעת, צלי, בשר, מאפים, ותה.
בהאיים הקריביים וכמו כן באנגליה הפלפל האנגלי משמש כמרכיב עיקרי מטבחים אלו.
מדינות נוספות המשתמשות בפלפל האנגלי הן:מקסיקו, הודו, אנגליה, והבישול בצפון אמריקה.
תערובת הקארי ההודי מעורבבת בהמון פלפל אנגלי איכותי.


טיפ לחימום פיתה או בייגלה במיקור או בתנור

לחם או פיתה יש לחמם כ-15 שניות במיקרוגל.
אם ברצונכם לחמם בייגלה ופיצה בתנור,השיטה הבאה הניה הטובה ביותר:
יש לטפטף מעט מים על הפיתה ולהברישה עם היד. כנ"ל לגבי הלחם.
לאחר מכן לאפות בתנור כ-3-5 דקות

איך יודעים שאבקת האפייה טרייה?
כדי לבדוק אם אבקת אפייה היא עוד טרייה, מערבבים אבקת אפייה 1/2 כפית לתוך 1/4 כוס מי ברז חמים, אם זה תוסס זה בסדר.

 בזיליקום

בתור אחד הצמחים הפופולריים ביותר בעולם, בזיליקום עושה  שימוש נרחב בכל מטבחי  העולם.
אמנם יש הרבה סוגים שונים של בזיליקום, אבל ריחן מתוק הוא הנפוץ ביותר. לריחן יש  עלים גדולים,  עלי בזיליקום סגלגלים, עלים ירוקים בהירים עם אשכולות של פרחים קטנים לבנים.
לבזיליקום יש טעם וארומה חזקים מאוד,ברגע הקיצוץ של הבזיליקום משתחררת הארומה של הבזיליקום והיא מפיצה ריח וארומה חזקים.

בזיליקום במטבח
לבזיליקום שימושים רבים במטבח, או יותר נכון בכל מטבחי העולם.
 לבזיליקום טעם נהדר במנות עם  עגבניות ופסטה מעניק ריח וטעם מתוק, בניחוח רענן.
תיבול לבשר עופות ודגים, או בכל מנת פסטה אפשרית בזיליקום יעניק למנה טעם וריח נפלא.
למנת טלה אפוי בתנור ניתו לקצוץ בזיליקום טרי עם שום ולרפד את הטלה בשום והבזיליקום.
מרק עגבניות אוהב מאוד בזיליקום. מנות אפייה כמו פוקאצה, לחם שום ועשבי תיבול, לחם פרמזן ועוד..
הוספת בזיליקום לקראת סוף הבישול ישמש כדי לשמור על הארומה והטעם.
זה משתלב היטב עם טימין שום, ואורגנו. עלי בזיליקום יכול להיות קרוע, קצוץ או טחון.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה