יום שבת, 28 באפריל 2012

מתכון לקלצונה איטלקי | קלצונה מתכון קל

מתכון לקלצונה איטלקי | מאפה איטלקי מושלם
מחפש מתכון לקלצונה איטלקי? מתכון קל לקלצונה עגבניות וגבינות.
כל איטלקי יודע שקלצונה זה מאפה בצק ממולא רוטב עגבניות מושבח,בתוספת גבינות עשירות.
מתכון קלצונה לחג השבועות. מתכון מיוחד לשבועות, קלצונה איטלקי קל ומהיר.
קלצונה הינו מאפה איטלקי אמיתי. בשילוב רוטב עגבניות סמיך או רוטב פסטו ומגוון גבינות
וכמובן כל תוספות שתרצו.

מצרכים:



3 כוסות קמח
20 גרם שמרים טריים (רצוי)
1/2 כפית מלח
1 כף דבש
כוס מים
2 כפות שמן זית
לקישוט:
גבינת פרמזן מגורדת
חופן פטרוזיליה קצוצה

רוטב עגבניות או רוטב פסטו?

מאפה קלצונה איטלקי דורש רוטב!!
אנחנו בבית אוהבים מאוד לשלב גם רוטב עגבניות במעט רוטב פסטו אמיתי.
אתם יכולים להוסיף איזה רוטב שבא לכם.

רוטב עגבניות לקלצונה: 5 עגבניות מקופלות ומגורדות בפומפיה.
מטגנים בצל אחד קצוץ. מוסיפים שום ולאחר מכן את העגבניות.
מצמצמים טוב טוב את העגבניות ומוסיפים אורגנו יבש או טרי.
מוסיפים מלח ופלפל ומוסיפים בזיליקום קצוץ.
לאחר כשעה של בישול הרוטב מוכן. | רוטב עגבניות לפיצה מושלמת

אופן ההכנה:
מכניסים לקערת המערבל את הקמח והשמרים.
מוסיפים בהדרגה, תוך כדי לישה איטית, דבש, מלח, מים ושמן זית.
ממשיכים בלישה עד לקבלת בצק רך וגמיש הנפרד מהדפנות.
מניחים  בכלי מכוסה עד שהבצק תופח ומכפיל את נפחו.
דוחסים באגרוף את הבצק התפוח ומחלקים ל-6 כדורים שווים.

טיפ לקלצונה איטלקי: ניתן להקפיא את כדורי הבצק לאחר תפיחה שניה.


מרדדים כל כדור לעיגול בעובי 1/2 ס"מ. מברישים את שולי העיגול במעט מים ומתחילים להרכיב את הקלצונה:
רוטב עגבניות,בצל מטוגן,בזיליקום, אנשובי,תירס,וכל ירק שמתחשק לכם.
מוסיפים פרמז'ן מגורד בנדיבות ומקפלים את הבצק ומהדקים היטב.
נותנים לעיגולים לתפוח כ-10 דקות.
מברישים בשמן זית ואופים בתנור מחומם מראש ל-225 מעלות 15-20 דקות, עד לקבלת צבע זהוב שחום.
מוציאים מהתנור, מברישים שנית בשמן זית ומפזרים פרמזן ופטרוזיליה.
מצננים מעט ומגישים.

תגובה 1:

  1. אתמול הכנתי את הקלצונה, קל מאוד להכנה. והתגובות היו ממש טובות. זה לא רק נראה טעים זה באמת טעים. :)

    השבמחק