יום חמישי, 3 במאי 2012

דג דניס ברוטב לימון ועשבי תיבול


מתכון לדג דניס ברוטב לימון ועשבי תיבול
דג דניס ברוטב לימון ועשבי תיבול

דג דניס ברוטב לימון ועשבי תיבול

מנה מושלמת, דג דניס ברוטב לימון ועשבי תיבול
אין כמו דג דניס על האש. אבל גם אין כמו דג דניס בצלייה בתנור.
האמת שגם על מחבת פסים. לדג דניס אין בעיה להתאים את עצמו לכל אופן או צורת בישול.
לקראת חג השבועות, מתכון דג דניס בלימון ועשבי תיבול. חמוץ חמוץ טעים טעים..
מתכון קל ואוכל טוב לדג דניס מתובל ואיכותי.
אנחנו השתמשנו בדג בריכה, דג דניס.
למתכון הזה ניתן להשתמש בכל דג שתחפצו.
דג סלמון,דג בורי, דג סיבס ואפילו דג לוקוס.
אל תחפשו תירוצים, לקראת חג השבועות מתכון קל ומהיר לכל המשפחה.
פילה דג דניס ללא עצמות, מתכון לילדים ומבוגרים כאחד.
הא.. וגם תוספת קטנה וטעימה. אספרגוס צלוי על הפלנ'צה או בתנור עם כוסברה,בצל ופלפל חריף.
טעים טעים.... אוכל טוב ומתכונים קלים.
מחפש מתכון לדגים בתנור? | מחפש מתכון לדג ברוטב לימון וחמאה? | מבחר מתכוני דגים.

מצרכים:

6 יח' דג דניס,פרוס לפילה.
1/2 כוס שמן זית כתית מעולה
1 מיץ לימון
2 כפות מים חמים
1 שן שום, קצוץ דק | או קוביית שום דורות
חופן פטרוזיליה, קצוץ דק
2 כפיות אורגנו יבש |או 2 קוביות עשבי תיבול של דורות
2 כפות טימין טרי או יבש.
1/2 כפית מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור

מצרכים לרוטב האספרגוס.
1 חבילת אספרגוס טרי
1/2 כוס כוסברה
1/3 כוס צנוברים
1/2 בצל סגול קצוץ

אופן ההכנה:

לפני צליית הדג יש למלח ולפלפל את הדג משני הצדדים.
יש לחמם את את התנור ל -180 מעלות או מחבת פסים גריל, המתאימה לצליית דגים. אפשרות נוספת היא על הגריל הביתי.(מנגל)
בכל 3 האופציות יש להתחיל את צליית הדג על עורו.
לאחר כ- 3 דק' יש להפוך את הדג ולצלות במהירות על אש לא גובה מידי עוד כ- 2 דק'.
זהו צליית הדג מוכנה.

אופן הכנת הרוטב:

בסיר קטן מוזיגים את שמן הזית ומטגניפ קלות קלות את השום.
לאחר מכן מוסיפים את הלימון אות כל עשבי התיבול.
לתוך הסיר מוסיפים 2 כפיות מים חמים ומביאים לרתיחה עדינה.
מסירים מהאש. כל התהליך כ- 4-5 דק'.

אופן הכנת אספרגוס.

יש מספר שיטות לצליית אספרגוס. יש מי שחולט לפני את האספרגוס. אישית אני לא מתה על זה.
אני בעד להשאיר את הירק המדהים הזה, אספרגוס כמה שיותר טרי.
לכן אני מעדיפה לצלות את האספרגוס על מחבת פסים או פלנצ'ה. מס' דק' בודדות כ- 4 דק' על אש גבוה.

רוטב לאספרגטס.
בקערה מכניסים, כוסברה קצוצה, בצל קצוץ, פלפל ירוק חריף וצנוברים קלויים.
מוסיפים מעט שמן זית , לימון, מלח גס ופלפל גרוס.

אופן הרכבת המנה:

אחרי שעבדנו כל כך קשה (אולי בעצם לא) כי זה באמת שווה.
מניחים בצלחת את הדג, עליו את הרוטב עשבי התיבול.
בצד כמובן לא לשכוח את האספרגוס ומעליו את רוטב הבצל חריף חמוץ שלנו.

בתאבון,
מתכוני דגים מבחורים | אוכל טוב ומתכוני דגים | מתכון קל לדגים | מרינדות לדגים.
כל מתכוני אוכל טוב עכשיו בבלוג. מתכונים מיוחדים לחג השבועות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה