יום שני, 24 ביוני 2013

מתכון בלינצ'ס תרד וגבינות

בלינצ'ס תרד וגבינות, זו באמת ארוחת ערב מהירה להכנה. אז נכון, יש להכין את הבצק והמילוי אבל עם קצת עזרה מהבעל או הילדים ואתם תוך שעה נהנים ממנה טעימה להפליא.
מנה מקסימה לארוחה עם חברים או משפחה.
הכנת בצקים זה ממני והלאה, אני לא הכי טובה עם בצקים וכו.. אבל חברתי מעיין שלחה לי מתכון פשוט וקל לבלילה של בלינצ'ס מהיר להכנה.
תקראו לה חביתה תקראו לה בלינצ'ס אבל תעשו לי טובה אל תשכחו למלא אותה בכל טוב... 

מצרכים לבלינצ'ס



250 גרם חלב
200 גרם מים
2 וחצי כוסות קמח 
4 ביצים
1/2 כפית מלח
70 גרם חמאה פושרת ומומסת

אופן ההכנה:

  1. מערבבים במעבד מזון המרכיבים. רק כשאת החמאה מוסיפים בשלב האחרון. רצוי להכניס לשעה מנוחה במקרר. 
  2. מחממים מחבת טפלון שטוחה בקוטר 18-20 ס"מ. אין צורך לשמן את התבנית אם היא טפלון. אם לא שמנו מעט את המחבת. יוצקים כשלושת רבעי מצקת מרק מהבלילה. מנענעים את המחבת עד שהבלילה מתפזרת בצורה שווה. מטגנים 3 דקות, עד שהבלינצ'ס נראית מבושלת ומעט זהובה מצדה התחתון. הופכים לצד שני ומטגנים כדקה נוספת. מוצאים ומניחים בצד.

אופן הכנת המילוי

מצרכים למילוי הבלינצ'ס:

חצי קילו תרד קפוא
1 בצל קצוץ לקוביות
2 שיני שום קצוצות
15 פטריות קצוצות גס
מלח ופלפל לפי הטעם
5 כפות שמן זית
150 גרם פטה מגוררת

רוטב לבלינצ'ס:
1/2 כוס שמנת
1 ביצה
1 כוס גבינת מוצרלה מגורדת

אופן הכנת המילוי:

במחבת עם השמן מכניסים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים מעט ומוציאים החוצה.
מפשירים את התרד הקפוא ומטגנים מעט במחבת. מטגנים את הפטריות ומוסיפים את הבצל והשום. מוסיפים מלח ופלפל ומוציאים לקערה את כל המילוי.
מוסיפים את גבינת הפטה לאחר שהמילוי מעט קר.

מילוי הבלינצ'ס:

בצד הקרוב אלינו שמים מעט מהמילוי ומקפלים כמו סיגר את הבלינצ'ס.
מסדרים את הבלינצ'ס בתבנית אפייה אחד ליד השני. 

רוטב לבלינצ'ס:
בקערה שופכים שמנת מתוקה וביצה אחת, מערבבים את הכל ושופכים בעדינות על הבלינצ'ס.
מוסיפים את גבינת המוצרלה מלמעלה ומכניסים לתנור. 170 מעלות כ 20 דקות אפייה.

תכינו סלט ירקות טרי קצוץ וקדימה בתאבון

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה