יום שני, 2 בספטמבר 2013

שעועית ירוקה מוקפצת עם פטריות ושמשום

שעועית ירוקה מוקפצת עם פטריות ושמשום

מתכון קליק ומהיר לתוספת נהדרת לראש השנה ופסח, שעועית ירוקה מוקפצת עם פטריות ושמשום
המתכון הזה לוקח בדיוק 15 דקות עבודה אם לא פחות....
מי שאוהב כתוספת לבשר שעועית ירוקה מוקפצת עם פטריות ושמשום הולך להתאהב במנה הזה.




מצרכים:

1/2 קילו שעועית ירוקה טרי או קפוא
3 שיני שום פרוסים דק
10 פטריות חתוכות לאורכן
10 כפות סויה (קיקומן)
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
3 כפות שומשום טרי
4 כפות שמן זית

אופן ההכנה:


מחממים ווק עם השמן ומתחילים עם טיגון מהיר (הקפצה ) של השעועית הירוקה. לא יותר מ4 דקות על אש גבוהה.
מוצאים ומניחים בצד.
ממשיכים עם טיגון איטי לשום (כמו שום קונפי) מטגנים קלות ולאחר כ 4 דקות מגבירים את האש ומקפיצים את הפטריות לטיגון קצר. כ -4 דקות הקפצה על להזהבה קלה של הפטריות
מוסיפים את השעועית הירוקה אל תוך הווק, מוסיפים את הפלפל הגרוס והסוייה מקפיצים יחד עוד כ 2 דקות .
מפזרים את השומשום ומניחים בצלחת הגשה.

אם יש ברשותכם שעועית ירוקה קפוא, יש להפשיר כ שעה לפני ההקפצה. (חובה)

3 תגובות:

  1. מתכון מדהים!! קליל וטעים נורא, קבוע אצלי במטבח :)

    השבמחק
  2. מתכון נהדר מאוד, שימו לב שאפשר להשכיר דוכני מזון ולשלב את המתכון הזה!

    השבמחק
  3. מוזר רק 4 דקות וזה מוכן לאכילה ?

    השבמחק