יום חמישי, 3 במאי 2012

דג סיבס ברוטב חמאת פטרוזיליה.


דג סיבס צלוי על מחבת גריל ברוטב חמאה ושום

דג סיביס הינו דג רזה יחסית בהשוואה לדג דניס.
דג הסיבס אוהב מאוד רטבים ומרינדות.
מנה מושלמת לערב חג השבועות או סתם ליום שיש וערבי חג.
מתכון קל לדג סיבס צלוי על מחבת פסים ברוטב חמאת פטרוזילה.
יש לכם אורחים לערב?, המתכון הבא הינו מהיר וקליק תוך 20 דק' דג הסיבס
מוכן לאכילה.
תוספת נהדרת לדג היא בעצם כל מה שתרצו כגון: תפוחי אדמה קטנים אפויים בעשבי תיבול, פירה עשיר בטעמים,
אספרגוס טרי חלוט במים וצלוי במחבת.

מצרכים:

4 יח' פילה דג סיבס
150 גר חמאה
חופן פטרוזיליה
1 כף טימין
1 כף מלח גס
1 כף פלפל גרוס
3 שיני שום,כתושות
1/3 כוס יין לבן יבש
1/4 כוס מיץ לימון טרי.

אופן ההכנה:

בסיר ממיסים את החמאה. מוסיפים את השום ומטגנים קלות.
מוסיפים את היין ומצמצים מעט.
מוסיפים את הפטרוזיליה. (יש לקצוץ את הפטרוזיליה דק דק)
מוסיפים לסיר את הטימין ומערבבים טוב עד שהרוטב הופך סמיך.
מתבלים את רוטב החמאה,ממליחים ומפלפלים.
עכשיו מוסיפים את הלימון ועוד קוביה של חמאה במשקל של 50 גר'.
מסירים מהאש ונותנים לחמאה להנמס לבד מחום הרוטב.

טיגון ובישול הדג.

יש כמה שיטות לבשל או לטגן דג סיבס.
אני החלטתי להכין את דג הסיבס על מחבת גריל פסים של A-ware המחבת הטובה ביותר לצליית בשרים ודגים.
יש לחמם את המחבת לפני הצליה טוב טוב.
לפני צליית דג הסיבס יש לבזוק מעט מלח ופלפל על הדג.
הניחו את הדג על המחבת עם העור כלפי מטה והחזיקו את הדג עם כף למניעת התכווצות הדג.
יש לצלות כ- 3-4 דק' מכל צד.

הרכבת המנה: הניחו את הדג על מחית פירה תפוחי אדמה או אספרגוס טרי חלוט.
יש לשפוך כמות נכבדה של רוטב החמאה על הדג ולהגיש מיד.
מתכון קל לדג סיבס צלוי על מחבת גירל או צלייה  בגריל

אין תגובות:

פרסום תגובה