יום חמישי, 27 ביוני 2013

מתכון עוף מיוחד ותפוחי אדמה קטנים

בילדותי כמעט בכל יום שישי אכלנו עוף עם תפוחי אדמה.. לשמחתי אמי המרוקאית הייתה משנה כל שישי מתכון מיוחד של עוף ותפוחי אדמה. הבעיה הייתה שהעוף עם תפוחי האדמה מגיעים לאחר הדגים המרוקאים.. כך שיותר מידי עניין לא עשינו מעוף ותפוחי אדמה.
בשנים האחרונות אני יותר ויותר אוהבת עוף ופולקה.. יש המון מתכונים מעולים ברשת. ומידי פעם אני לוקחת מתכון ומתחילה "לשפצר אותו" בסגנון שלי.
היום החלטתי לגלות לכם מתכון לעוף עם תפוחי אדמה,קצת מתקתק,עם הרבה בצל וטעמים מיוחדים.

מתכון עוף לשבת, מתכון מתוק כבר אמרתי?!

מצרכים: 8 יח' שוק, פולקה (מילה מצחיקה נכון?)
20  תפוחי אדמה קטנים חצויים
4 בצלים חתוכים לירח
5 שיני שום, חתוכים לפרוסות עבות
2 כפית בהרט
1 כפית כמון
1/2 קינמון
1 כפית גרגירי כוסברה
1 כפית פפריקה מרוקאית
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
10 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
לקערה שופכים את כל התבלינים והשמן ומערבבים.
מתחילים בטיגון של העוף. משחימים את העוף מכל הצדדים (כ- 7 דקות) ומוסיפים על כל העופות כ- 3 כפות מתערובת התיבול. ממשיכים לצלות את העוף ומניחים בצד.
מטגנים את הבצל עד להשחמה ומכניסים לסיר יצוק ברזל.
מכניסים את תפוחי האדמה ומפזרים מעל את תערובת התיבול.
מוסיפים את העוף וכוס מים פושרים.
מבשלים על אש נמוכה כ-שעה וחצי עד שתפוחי האדמה רכים.
אם חסר מים, ניתן להוסיף בכדי ולצמצם מעט את הרוטב לסמיך
מגישים חם עם אורז לבן או במיה ברוטב עגבניות..

מתכון עוף לשבת




אין תגובות:

פרסום תגובה