יום שלישי, 1 במאי 2012

אורז פרסי ירוק ועוף מתובל בתנור


אורז פרסי ירוק ועוף מתובל בתנור

אורז פרסי ירוק עם זיתים ועוף מתובל בתנור

עוף פרסי עם לימון פרסי וזיתי קלמטה, בליווי עוף מתובל צלוי בתנור.
מחפש מתכון לעוף בתנור ואורז פרסי ירוק? מחפש מתכון לאורז מטוגן עם זיתי קלמטה?
מתכון קל ומהיר לאורז פרסי ועוף בתנור. מתכון מוצלח לערב שישי וערבי חג.
טוויסט לאורז : זיתי הקלמטה מעניקים מליחות וטעמים נהדרים לאורז.

מצרכים לאורז:

‭1 1/2‬ כוסות אורז שטוף ומיובש
2 כפות שמן
‭1/4‬ כוס כוסברה קצוצה
‭1/2‬ כוס שמיר קצוץ
‭1/2‬ כוס פטרוזיליה קצוצה
1 בצל קצוץ דק
200 גר' זיתי קלמטה קצוצים
3 לימונים פרסים
3 שיני שום כתושות
מלח, פלפל שחור

> מצרכים לעוף:

6-7 כרעי עוף או/ו שוקים
1 כפית פפריקה אדומה
1 כפית פפריקה חריפה
1 כפית בהרט
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית כמון
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
טווסיט מגניב לעוף: 1/2 כפית טימין יבש

אופן ההכנה:

מחממים שמן בסיר ומטגנים קלות את האורז, מוסיפים את הלימון הפרסי.
לאחר טיגון קצר, מוסיפים 3 כוסות מים מביאים לרתיחה ומורידים לאש קטנה.
עוטפים את הסיר במחבת וממתינים כ-25 דק'.

במחבת מטגנים את הבצל והשום עד להזהבה קלה.
מוסיפים את הכוסברה ,השמיר והפטרוזיליה וגם זיתי  קלמטה .
לאחר כ-דקה סוגרים את האש ומניחים בצד.
מוסיפים את כל הבצל,השום,הכוסברה וזיתי הקלמטה לסיר האורז ומערבבים כשסיר כבוי.
משאירים את המגבת על הסיר לעוד 5 דק'.
זהו האורז מוכן.

הכנת העוף:
בקערה מערבבים את כל התבלינים לעוף ומערבבים היטב.
מניחים על תבנית אפייה,מחממים תנור ל-180 מעלות וצולים עם נייר כסף כ-שעה.
לאחר כשעה מסירים את נייר הכסף וצולים את העוף עוד 20 דק'.

מתכון מושלם לערב שישי וערבי חג | מתכון עוף בתנור בשילוב אורז פרסי עם זיתי קלמטה.

אין תגובות:

פרסום תגובה