יום שלישי, 1 במאי 2012

מתכון לקאדה

מתכון-לקאדה-כורדי
מחפש מתכון לקאדה?מתכון לבורקס קאדה מהמטבח הכורדי.
קאדה הינו מאפה בצק במילוי גבינות טובות.
במתכון קאדה היום נשדרג מעט את מתכון הקאדה המקורי ונוסיף ביצה.
מאפה קאדה מתאים לחג השבועות, מתכון קאדה חלבי וטעים, מאפה בורקס גבינות וביצה.
את בצק הקאדה ניתן להכין ב2 אופציות.
1 מתכון לבצק קאדה מבצק פוקאצ'ה. הבצק יוצא אוורירי וטעים
2 מתכון לבצק רגיל,כמו לחניות ופיתות.

היום נכין בצק לקאדה מבצק פוקאצ'ה. האמת יותר טעים

מצרכים:

800 גר'
2 כפות שמרים יבשים
קאדה כורדי מתכון מושלם
2 כוסות מים
2 כפות דבש
1/3 כוס שמן זית
כף מלח שולחן

אופן ההכנה:
-->
מכניסים את כל החומרים יחד(למעט המלח) למיקסר עם וו לישה.
פעולת המיקסר חייבת להיות על מהירות בינונית למשך 10 דק.
אחרי שכל החומרים התאחדו יחד, מוסיפים את המלח.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת (למניעת התייבשות)
מכסים את קערת הבצק בניילון נצמד ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
(כשעה בקיץ/ כשעה וחצי בחורף, להניח במקום חמים)
לאחר תפיחת בצק הפוקאצ'ה,מחלקים את הבצקלכדורים לפי הגדול המתאים (כ-6 כדורים לחות)

אופן הכנת הקאדה:
קאדה קל להכנה מהמטבח הכורדי
מרדדים אחת מתוך 6 יח' הבצק שיצרנו לכדי פיתות מעט גדולות מהרגיל.
טיפ לקאדה: ניתן למרוח על הקאדה ממרח עגבניות מיובשות או ממרח פסטו איכותי.
אז אמרנו, אם בא לכם תמרחו ממרח מגניב על בצק הקדאה.
תוסיפו לו גבינות מיוחדות כמו: גבינת עזים,גבינת פטה או פטינה, גבינת מוצרלה או גבינה בולגרית אמיתית.
טיפ לקאדה: אנחנו בבית מוסיפים ביצה אחת (רק הצהוב).

מקפלים את הקאדה לחצי,סוגרים את הדפנות בלחציות קלות.
מעל בצק הקאדה יש למרוח מעט שמן זית וזעתר טרי.
זעתר ושמן זית על בצק הקאדה משדרג את המנה.
אופים בתנור שחומם מראש -180 מעלות ל-20 דק'.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה