יום רביעי, 15 במאי 2013

דג דניס בלימון וטימין

אם אתם חובבי דגים, אתם חייבים לנסות את המתכון המושלם לדג דניס בלימון ועשבי תיבול .
תיבול עדיין לדג הדניס מעניק לו טעמים מיוחדים.
אחרי ליל שבועות, שבו טרפנו מאכלי גבינות והרבה בצקים. הבנות שלי החליטו שבא להם דגים....
מה יותר טעים מדג דניס בתנור, עם מעט לימון עשבי תיבול , מלח ולפלפל גרוס?
קפצתי ליפו (כי שם פתוח בחג..) הדייג שלף לי 4 דגי דניס, שיצאו בבוקר מהים. וקדימה הביתה להכנת דג הדניס..
הא.. גם תפוחי אדמה קטנים יש בתפריט.. תפוחי אדמה זהובים בתנור עם מלח,פלפל ושום... וכמובן מעט טימין טרי.
מתכון לדג דניס שמתאים לילדים

המצרכים:
4 דגי דניס במשקל 300 גר'
מלח גס
פלפל גרוס
מעט כמון טרי
2 פלחי לימון בכל דג
4 ענפי טימין טרי בכל דג
1 פלפל שאטה אדום חריף, קצוץ דק (רק למבוגרים שבינינו)
מעט זילוף של שמן זית על כל דג.

 אופן ההכנה:
מנקים את הדג טוב טוב. מכניסים לבטן הדג 2 פלחי לימון, מתבלים במעט מלח,פלפל שחור גרוס,פלפל שאטה, מעט כמון ,ענפי טימין וכמובן זילוף של שמן זית..
עוטפים הכל בנייר אפייה. מכניסים לתנור כ- 35 דקות על חום של 170 מעלות.
זהו.. מתכון פשוט לדג דניס בתנור, מתכון לערב שישי ערבי חג הא וגם לשבועות..


אין תגובות:

פרסום תגובה